Aadress: Kooli tee 7, Vägari küla, Põltsamaa vald 48222 Jõgevamaa.
Raamatukoguhoidja Marje Pagi.
Telefon: +372 5350 6125, e-post: Marje.Pagi@poltsamaark.ee
Avatud: ETN 10-18, KRLP suletud.
Raamatukogus on WIFI.




pilt

pilt

teisipäev, 10. oktoober 2017

Toiduklubi

9. oktoobril alustasime toiduklubi uue hooajaga. Tore oli taas kohtuda sõbralikus vestlusringis.
 


Vaike oli valmis saanud maitsva koogiga

Jõime Helve Malta reisilt toodud hõrku teed

Põnevaid reisimuljeid Prantsusmaalt jagas Vaike Ikmelt:
"Septembris oli mul võimalus osa võtta ülemaailmsest käsitöömessist. Muljed ja elamused, mida sealt sain, olid üle ootuste fantastilised. Käsitöönäitusi oli üle kahekümne. Need asusid kirikutes, paviljonides, spordisaalides, lossides jne. Meil olid kaardid ja nende järgi me orienteerusime. See kõik, mis me nägime, oli tõeline tekstiilikunst. Mida kõike ikka inimene oskab luua ja kui palju ilu sinna sisse mahub. Paljude tööde autorid olid kohal ja jagasid autogramme, kusjuures meeskunstnikke oli päris palju. Vaibad olid nagu maalid, osad lausa ruumilised. Eriti  jäid meelde teksariidest tööd.
Vaipadest kaleidoskoobid - terve saalitäis, kusjuures värvid lähevad voogavalt üle ja varieeruvad omades toonides. Ma poleks elu sees osanud uskuda, mida kõike inimene võib oma andekusega luua! Tõelised oma ala meistrid! Kuna see oli õppereis, siis ka meie pidime riidelappidest aplikatsiooni kohapeal valmis õmblema, millest hiljem üks suur vaip saab, mis jääb meie reisi meenutama.
Kirde-Prantsusmaa oma lopsaka taimestikuga ja ääretute maisipõldudega. Vogeesi eelmäestik oma tohutute viinamarjaistandustega. Alsace vanalinn võlus oma kitsaste tänavate, meeletult ilusate lilleamplitega, kusjuures need olid nii kaunid, et raske oli silmi ära pöörata. Nägime Colmari linna, mida kutsutakse Prantsuse-Veneetsiaks. Kanalid ja lilled, kusjuures kanalites oli vesi ideaalselt puhas. Strasbourgi suur katedraal oma aknavitraažidega. Inimesed tänavatel olid elurõõmsad ja tegusad..."













Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar