12. jaanuaril kohtusime alanud aasta esimeses toiduklubis. Seekordne kokkusaamine oli veidi erinev eelnevatest kordadest, kuna viisime läbi toiduteemalise viktoriini 100-aastase Eesti ajaloost. Vastata tuli 14. küsimusele. Küsimused olid võetud raamatust Mart Laar "Eesti Vabariik 100: Suur ajaloo mälumäng".
Mõned näited. Proovi ka, kas oskad vastata?
Mida kujutas endast populaarne roog "Tule homme jälle"?
1996. aastal lõi Eestis laineid Maria. Kes või mis ta oli?
Miks oli Põltsamaa tuubitoodetest kosmonautide poolt eriti nõutud delikatesspasteet?
Millist rooga kutsuti eestiaegsetes kokaraamatutes vahel valejäneseks?
Sõja ajal asuti Eestis tootma karastusjooki "Limonaad", mis on omandanud aja jooksul kultusliku staatuse. Kust saadud retsepti alusel seda tehti?
Mida lootis peaminister Edgar Savisaar 1992.aasta toidukriisi ajal ettevõtete ladudest leida, neid kangiga lahti murdes?
Toidulaud pakkus seekord brokoliga kanahakkliha kotlette, kahe erineva salatiga tarretiserõngast, käsitööna valminud leivakrõpse, seenesalatit, värskeid datleid, porgandikeeksi, koduaia õunu. Saime maitsta ja võrrelda kahte purgisalatit: Põltsamaa kõrvitsa-astelpaju salat ja Salvesti kõrvitsasalat porgandiga.
Jõime kahte uut sorti maitsvat teed ja meemõdu.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar