Aadress: Kooli tee 7, Vägari küla, Põltsamaa vald 48222 Jõgevamaa.
Raamatukoguhoidja Marje Pagi.
Telefon: +372 5350 6125, e-post: Marje.Pagi@poltsamaark.ee
Avatud: ETN 10-18, KRLP suletud.
Raamatukogus on WIFI.




pilt

pilt

neljapäev, 16. september 2021

Veel uusi septembris

 



Pärast abikaasa surma ei tunne Cara end Londonis enam koduselt. Pikemalt mõtlemata müüb ta maja maha, sõidab Devonisse ja püüab teha mingeidki tulevikuplaane.

Londoni siginast-saginast põgeneb ka noormees nimega Cosmo. Ta avastab, et pingevaba elu kesk Loode-Inglismaa kaunist loodust on ootamatult ahvatlev, iseäranis veel pärast tutvumist kohaliku tütarlapse Amyga. Aga kas Cosmo on üdini aus? Ehk jätab ta mainimata üht-teist olulist, mis temast Londonisse maha jäi?
Nüüdsama ülikoolist tulnud Sam peaks astuma mereväelasest isa jälgedes. Tulevik paistab justkui kindel – aga ometi tunneb Sam end üsna pidetult.

Taas kord on Marcia Willett põiminud kokku haarava jutustuse sugulussuhetest, ammustest perekonnasaladustest ja inimlikust igatsusest.

Marcia Willett on sündinud Somersetis. Noorena õppis ta balletti ja töötas hiljem aastaid balletiõpetajana. Kirjanikukarjääri alustas ta viiekümnendates eluaastates. Willettit on sageli võrreldud Rosamunde Pilcheriga, sest ka tema raamatutes on terve galerii eri vanuses tegelasi, kelle saatused põimuvad kunagiste sündmuste valguses. Viimati on Willettilt eesti keeles ilmunud romaanid „Seitse päeva suvel” (2018) ja „Kojutulekud” (2019).


Kui palju teate oma naabritest?

Emily ja Ben kolivad doktor Burmani ja tema naise Anita kõrvalmajasse ja soovivad uute naabritega tuttavaks saada. Seltskondlik Emily üritab sõbruneda arsti naisega, kuid Anita on käitub kuidagi kummaliselt. Ta justkui kardab majast väljuda ja telefonile vastata.

Kui Emily mõni nädal hiljem kadunuks jääb, satub Ben paanikasse. Kas tõesti on Emily ta teise mehe pärast maha jätnud? Või on saatuslikuks saanud Emily uudishimu naabrite vastu?

Lisa Stone elab Inglismaal ja on kolme lapse ema. 2007. aastal jõudis menukite edetabelisse tema raamat „Damaged“, mille ta kirjutas Cathy Glassi pseudonüümi all. Pärast seda on tal ilmunud 27 mitteilukirjandusteost, millest paljud on saanud rahvusvahelisteks menukiteks.

Lisa Stone’i esimene romaan „The Darkness Within“ avaldati 2017. aastal.



Käes oli jõuluöö ning laps soovis kuulda jõululugu. Ema otsustas talle rääkida ühest jõuluööst, mis juhtus ammu-ammu aega tagasi:

Üks mees ja üks naine rändasid pimedas mööda teed. Pärast pikka teekonda hakkasid nad väsima ning soovisid üle kõige magama heita. Nad lootsid leida peavarju mõnest talust, ent kõikjal olid tuled juba kustunud. Külm ja pime oli sel ammusel õhtul. Isegi ükski täht ei valgustanud taevalaotust. Kuid viimaks leidsid mees ja naine tee äärest ühte talli…

Astrid Lindgreni kirjutatud klassikaline lugu, mis viib meid tagasi kõige esimesse jõuluöösse, mil sündis laps, kelle auks hakkas taevas särama jõulutäht. Raamatu kaunid pildid on teinud Lars Klinting.



Soe ja humoorikas pildiraamat väikese linnahiire tegemistest.

Väikese hiire päev on toimekas: tuleb panna riidesse, käia lasteaias, joonistada ja leida aega ka lompidesse hüppamiseks. Küll on palju teha!

Lausa nii palju, et mitu korda päevas tuleb öelda ei.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar