Aadress: Kooli tee 7, Vägari küla, Põltsamaa vald 48222 Jõgevamaa.
Raamatukoguhoidja Marje Pagi.
Telefon: +372 5350 6125, e-post: Marje.Pagi@poltsamaark.ee
Avatud: ETN 10-18, KRLP suletud.
Raamatukogus on WIFI.




pilt

pilt

esmaspäev, 27. juuni 2022

Maarika Neeme teemanditikandid

 Aidu raamatukogus on avatud mosaiikmaalide näitus "Teemanditikand". Tikandite autor on Maarika Neeme. Välja on pandud 10 raamitud pilti.

Maarika Neeme:

"Teemanditikandi avastasin kaks aastat tagasi, kui toimus töökoha vahetus. Nägin pilti, mida üks tütarlaps tegi, proovisin tema tööl paar kivikest paika panna ja nädala pärast oli esimene tikand kohal - suur puu kujutatud nelja aastaajaga 50x40 cm. Enam ei saa pidama. Teatud teemad, mis meeldivad, tellin. Näiteks: hundid, päikese loojang, loodus, loomad, linnud. Tänaseks kõige suurem tikand on tiiger oma poegadega päikese loojangus 1m x 0,50.  Selle pildi raamiga maksumus on 100 eurot. Ei ole odav lõbu, eriti raamid. Tänaseks olen ainult kolm kinkinud. Kõik kokku on seintel kakskümmend viis pilti ja tegemist ootavad kümme. Täielik sõltuvus, eriti meeldib teha, kui on palju toon toonis värve. Kõige rohkem on olnud neljakümne kahes toonis erinevaid värve. 

Saadan ka näidise kivikestest, topsist, vahast ja pliiatsist, millega kivikesi pildile panna. On kandilised ja ümmargused detailid. Panen kaasa ka ühe pildi, millelt kilet ära võtta ei või, sest siis kuivab pind ära."

Mis on teemanditikand?

Teemanditikand on uus käsitööhobi, mis on segu ristpiste ja värvi numbrite järgi. Teemanditikandi puhul rakendate liimiga lõuendile pisikesi "teemante", et luua elav mosaiikmaal.















Pildi näidis 
Aseta vastavat tooni kivikesed igale numbrile ja pilt saab täiuslikuks




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar