Aadress: Kooli tee 7, Vägari küla, Põltsamaa vald 48222 Jõgevamaa.
Raamatukoguhoidja Marje Pagi.
Telefon: +372 5350 6125, e-post: Marje.Pagi@poltsamaark.ee
Avatud: ETN 10-18, KRLP suletud.
Raamatukogus on WIFI.




pilt

pilt

esmaspäev, 30. september 2024

Tore kohtumine Lia Peetsiga

Neljapäeval, 26. septembril käis Aidu raamatukogus külas kunstnikuhingega Lia Peets. Kuna Lia elutee on viinud teda paljudeks aastateks kodumaalt eemale, alustasime kohtumist internetist alla laaditud laulu "Ma tahaksin kodus olla" kuulamisega.

Seejärel sai sõnajärje üle meie külaline. Väga huvitav oli kuulata Lia elust Põhja-Iirimaal, kus ta töötas vanurite hooldajana. Vabal ajal reisis paljudes maailma paikades, nagu näiteks Uus-Meremaa, Jaapan, Kanada, Gröönimaa. Gröönimaal käies sukeldus ta vee alla isegi akvalangiga. Nüüd on ta aga juba mõned aastad kodumaal tagasi, sest ema vajas hoolt ja abi. Suure südamesoojusega rääkis ta ka oma kolmest pojast.

Lia suureks hobiks on siidimaal. Siiditöid on tal kogunenud kolme näituse jagu. Valik Lia töödest on välja pandud meie raamatukogus. Näitus jääb avatuks novembri keskpaigani.

Lisaks kõigele muule tegeleb Lia vaimse tervise edendamisega. Ta on õppinud eesti koolitaja Ingvar Villido juures teadlikkuse rakendamise tehnikaid ja joogat. Saime tutvuda ka vastavasisuliste raamatutega, mis olid Lial põhjalikult läbi töödeldud. 

Aitäh Liale toreda kohtumise eest!


Lia Peets

















Lia Silk Art - Lia Siidikunst



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar