Aadress: Kooli tee 7, Vägari küla, Põltsamaa vald 48222 Jõgevamaa.
Raamatukoguhoidja Marje Pagi.
Telefon: +372 5350 6125, e-post: Marje.Pagi@poltsamaark.ee
Avatud: ETN 10-18, KRLP suletud.
Raamatukogus on WIFI.




pilt

pilt

teisipäev, 25. september 2018

Toiduklubi

24. septembril alustasime toiduklubi uue hooajaga, sedakorda juba seitsmendaga. Laual oli mitmeid toredaid sügisandidest valmistatud toite.

Helvel oli võimalus osa saada augustikuus Tartus Arengutee klubis toimunud Katrini ja Vicky loengust teemal india rahvaravi. Seal kuuldust rääkis ta ka meile. Koopia loengust jäi meie raamatukokku, et saaksime sellega põhjalikumalt tutvuda. Huviga uurisime kaasa võetud Katrin Aedma raamatut " Saleduse Saladused hõivatud inimesele".

Palusin kõigil osalejatel kaasa võtta enda valmistatud koduseid hoidiseid. Nendest jäi raamatukokku näitus "Sügiserõõm", mida huvilised saavad uudistama tulla 3. oktoobrini.

Sügiserõõm
Jaanus Vaiksoo

Ongi möödas ilus suvi, lõppenud on puhkus.
Ümberringi aedades puhas rõõm ja uhkus:
õunad, pirnid, kõrvitsad, tomatid ja kurgid,
riiulitel pikas reas marjamoosipurgid.
Pihlakad on punased ja punased on peedid.
Aeg on välja otsida kummikud ja keebid,
minna läbi lompide ning vihmamärja rohu.
Mõni juba aevastab ja mõnel ongi nohu.
Aga see on tühiasi - korraks nuusata!
Varsti sajab laia lund ja ainult suusata!





Porgandi, õuna, värske kurgi, paprika, varsselleri toorsalat

Virsiku tarretis


Toidulaual leidus veel salatiteid koostiainetega:

/Aeduba, porgand, paprika (kollane ja punane), valge rõigas (võib ka must rõigas või redis), petersell, majonees./

/Juust, mugulsibul, spinat, till, hapukoor, majonees/

Hautatud köögivili riisiga:

Praetud sink, sibul. Lisatud  porgand, tomat, kurk, kabatšokk, sidrunpipar, sool, till. Peale klaasitäis keetmata riisi ja klaas vett. (vett vastavalt vajadusele lisada)

Moosid:

/Astelpaju, ebaküdoonia, kabatšokk/
/Virsiku, õuna/

Muredad kaerahelbe pätsid:

200 g margariini, 200 g suhkrut, 400 g kaerahelbeid, vanilje või sidruni koor, 1 tl soodat, 1 spl hapukoort, 2 muna. 
Kaerahelbed ja suhkur praadida poole koguse margariiniga. Lisada kõik teised ained. Tunniks jahedasse seisma ja siis küpsetada.






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar