Aadress: Kooli tee 7, Vägari küla, Põltsamaa vald 48222 Jõgevamaa.
Raamatukoguhoidja Marje Pagi.
Telefon: +372 5350 6125, e-post: Marje.Pagi@poltsamaark.ee
Avatud: ETN 10-18, KRLP suletud.
Raamatukogus on WIFI.




pilt

pilt

teisipäev, 23. oktoober 2018

Ettelugemispäev

22.oktoobril käisid  raamatukogus Aidu lasteaed-algkooli lasteaialapsed koos õpetaja Kerttuga. Kuna käes on raamatukogupäevad, tuldi ettelugemispäeva tähistama. Kõigepealt tuli lastel ära kuulata luuletus ja arvata, kellest värsiread pajatavad.

Ma ei ole koer,
vaid hallivatimees
ja varjan ennast
metsa sees.

Kriimsilm, susi
mul nimeks veel
kui minust räägib
kuri keel.

Mu hing ja veri 
lausa keeb,
kui luuran kitse
oma teel.

Võsas rahulik
vaid meel,
seal peiduurgas
küti eest.

Loomulikult tuli õige vastus kooris, et tegu on hundiga. Kuna hunt valiti käesoleval aastal Eesti rahvusloomaks, siis viiski meie tänase tunni teema huntide maailma. Aga enne veel tuletasime meelde meie teised rahvussümbolid. Rukkilill seostub eestlastel leivaviljaga, suitsupääsuke on taluõue lind, paekivi on tähtis ehitusmaterjal ja räim on sajandeid olnud eestlaste leivakõrvane.
Seejärel tutvusime raamatutega, kus tegelaseks teiste kõrval ka hunt. Ettelugemispäeval ei jäänud muidugi kuulamata ka jutt. Selleks oli Melinda Julietta kirja pandud loomalugu "Me oleme hundid". Selles köitvas loos õpivad kaks hundikutsikat oma onu eestvedamisel tundma huntide maailma. Onu õpetab neile õigeks hundiks olemist ja kutsikate ema on väga uhke. Kutsikad õpivad olema vaatlejad ja kuulajad ja rändurid ja jahimehed. Kõige tähtsam, mis nad õpivad, on kuulumine karja - oma perekonda.
                Aega jäi tutvuda veel teiste raamatutega, mänguasjadega, maiustada kommidega ja kui meelepärased raamatud välja valitud, sai iga laps oma raamatu ise läbi piiksutada.
                                             
                                                    Uute kohtumisteni raamatukogus!











Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar