Aadress: Kooli tee 7, Vägari küla, Põltsamaa vald 48222 Jõgevamaa.
Raamatukoguhoidja Marje Pagi.
Telefon: +372 5350 6125, e-post: Marje.Pagi@poltsamaark.ee
Avatud: ETN 10-18, KRLP suletud.
Raamatukogus on WIFI.




pilt

pilt

teisipäev, 3. november 2020

Kohtumine Ülle Lättega

 20.- 30. oktoobrini kestnud raamatukogupäevad on sellel aastal lõppenud.

 30. oktoobril käis Aidu Lasteaed-Algkoolis külas vabakutseline kirjanik ja ajakirjanik Ülle Lätte. Kaasas oli tal akordion, mille saatel kaasa lauldes kohtumist alustas. Külaline vestis lugusid oma lapsepõlvest. Kuulsime, et juba lapsest saati on ta sinasõber olnud looduse ja loomadega, väga meeldis lugeda. Ülle ei olnud veel viienegi, kui luges ajalehte, sest raamatuid ei olnud. Kui oli kuue aastane, otsustas et hakkab välja andma lasteajakirja. Kui aga hakkas ilmuma Täheke, luges seda. Neljandas klassis kirjutas oma esimese luuletuse. Siitpeale kirjutamine alguse saigi.

Ülle on osa võtnud Vargamäe teemalisest luulevõistlusest, mille ära võitis ja ulmejutu võistlusest. Kirjanik luges ette oma uue loo väikesest tüdrukust, kelle nimi on Helis. Lugu rääkis sellest, kuidas Helis uut liivalossi ehitas. Veel ütles autor, et lugu on elust enesest, sest selle taignateoga sai ta ise hakkama.

Vahepaladeks laulsid lapsed akordioni saatel tuntud lastelaule "Mutionu pidu" ja "Põdra maja". Akrobaatilisi oskusi näitasid julge tüdruk lasteaiast ja koolitüdrukud Aliismarii ja Liisbeth, kes tegid ägedaid akrobaatilisi hüppeid. 

 Kohtumise lõpus said soovijad kaasa osta Ülle Lätte raamatu "Kui Reedu-vanaema vanaisaga tülli läks". Tore kohtumine jäädvustati kirjaniku autogrammiga. 


















 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar