Aadress: Kooli tee 7, Vägari küla, Põltsamaa vald 48222 Jõgevamaa.
Raamatukoguhoidja Marje Pagi.
Telefon: +372 5350 6125, e-post: Marje.Pagi@poltsamaark.ee
Avatud: ETN 10-18, KRLP suletud.
Raamatukogus on WIFI.




pilt

pilt

teisipäev, 1. veebruar 2022

Algas TIIGRIAASTA!

 











Jack Higginsi seekordsele põnevikule on ainest andnud külma sõja aegne võidurelvastumine ja maailmaruumi vallutamise ajalugu.
 Briti salateenistuse agent Paul Chavasse saab ülesandeks toimetada Hiina ülemvõimu all olevast Tiibetist välja geniaalne matemaatik doktor Hoffner, et NATO saaks mehe oma kosmoseuuringute programmi kaasata. Nagu arvatigi, on doktori märkmetest huvitatud sõja mõlemad osapooled ning seetõttu ei kujune doktori päästmisaktsioon nii valutuks kui esiotsa tõotas. Briti agent saab endale võrdväärse vastase, suure rahva ja võimu esindaja, hiinlase kolonel Li, kellel on lähemad sidemed doktori majapidajannaga.


Romaani peategelane Taavi Valk teeb turismisõidu Rootsist Eestisse. Ta jälgib ja hindab, kõrvutab ja vastandab, tunneb end kodus olevat - ja ei tunne.
See on raamat mälestustest ja illusioonidest, inimsaatuste kummalisest põimumisest, valiku võimalikkusest ja võimatusest.


Triibiku ema-isa on loomauurijad ja vanaisa loomaaiadirektor. Pole siis ime, et loomad meeldivad Triibikule üle kõige. Ta kasvatab kodus koera, kassi, hiiri, rotte, deegusid, merisigu, küülikut, nastikut ja kalu ning veedab iga vaba hetke loomaaias. Isegi oma nime on ta tiigrikutsikalt saanud.
   Kui loomaaias hakkavad aset leidma kriminaalsed sündmused, millele täiskasvanud ei oska kuidagi lahendust leida, on just Triibik see, kes oma sõprade abiga juhtumitesse selgust toob.


  Kord tuli väike tiiger metsast välja longates, ei jaksanud enam kõndida ega seista ja kukkus pikali. Ta oli väga haige. Õnneks tõttas kohe appi tema sõber väike karu. 
Kui sul on sõber, pole sa kunagi oma hädas üksi.


Lugu väikesest tiigrist ja väikesest karust, kes lähevad otsima oma unistuste maad Panamat, kõige kaunimat maad maailmas. Pärast pikka rännakut nad selle enda meelest ka leiavad. Kuhu jõudsid nad aga tegelikult ja mis paik on kõige kaunim maailmas? Selle saladuse osaliseks saab vaid tähelepanelik väike lugeja.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar