Aadress: Kooli tee 7, Vägari küla, Põltsamaa vald 48222 Jõgevamaa.
Raamatukoguhoidja Marje Pagi.
Telefon: +372 5350 6125, e-post: Marje.Pagi@poltsamaark.ee
Avatud: ETN 10-18, KRLP suletud.
Raamatukogus on WIFI.




pilt

pilt

esmaspäev, 30. mai 2022

Toiduklubi

 24. mail saime kokku toiduklubis. Iga osaleja oli lauale panemiseks kaasa võtnud toidupoolist, millel hea maitsta lasime.

Seekordse kohtumise teemaks oli meil kirjandusteraapia. Selle teemalise koolituse  viis raamatukoguhoidjatele käesoleva aasta märtsikuus läbi Berit Kaschan (Biblionaut OÜ). Biblioteraapia ehk kirjandusteraapia on loovteraapia vorm, mis kasutab peamiste töövahenditena kirjutamist, lugemist ja loetu üle arutlemist, lugude jutustamist ja tööd sümbolitega. Kirjandusteraapia võtteid saab kasutada nii konkreetsete eluliste kriiside lahendamiseks kui ka igapäevase emotsionaalse heaolu saavutamiseks. Kõik inimesed, kes armastavad lugemist, on kogenud kirjanduse tervendavat mõju: lõõgastust, katarsist ja lugemismõnu. Hea kirjandusteos saab osaks lugejast  ja tema elukogemusest ning võib pakkuda lohutust ja rõõmu veel aastaid pärast lugemist. 

Raamatukoguhoidja oli riiulist välja võtnud luuleraamatuid, kust iga osaleja saaks meeldivama luuletuse välja valida ja selle siis kuulajatele ette kanda. Oma kirjutatud luuletustega oli kohal Maie Kikerpill, kelle luuleandest me korra juba osa oleme saanud. Seekord oli Maie võtnud vaatluse alla uued luuletused, mida me veel kuulnud ei olnud. 

Seejärel viisime läbi kirjutamisharjutuse "Mina olen". Osalejad said kätte paberilehe, kuhu peale joonistasid oma käe kontuuri. Sõrmedele, alustades väiksemast, tuli kirjutada loom, kes sulle kõige rohkem meeldib. Järgmisele värv, mis sulle rõõmu toob. Järgmisele lapsepõlve lemmikraamat ja  järgmisele koht, mis sulle meeldib, kus sa tahaksid olla ja pöidlale oma nimi. Seejärel tuli ennast samastada nende märksõnadega "Mina olen...(mis sa sõrmedele kirjutasid). Lood, mis siit välja koorusid, olid täis oma tundeid, emotsioone ja mõtteid.

Raamatukogu riiulilt välja otsitud luuleraamatud jäid seekord puutumata, sest aeg sai lihtsalt otsa.

Kena kevade jätku ja kaugel see suvigi enam on.

                                                       Uute kohtumisteni raamatukogus!

Maie Kikerpill - osav värsisepp








Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar