Aadress: Kooli tee 7, Vägari küla, Põltsamaa vald 48222 Jõgevamaa.
Raamatukoguhoidja Marje Pagi.
Telefon: +372 5350 6125, e-post: Marje.Pagi@poltsamaark.ee
Avatud: ETN 10-18, KRLP suletud.
Raamatukogus on WIFI.




pilt

pilt

kolmapäev, 7. oktoober 2015

Minu muusika

Muusikat on läbi aegade peetud pühaks, ülimaks, ilusamaks. Muusikal on midagi sellist, mis meid kõiki puudutab.
2015. aasta on Eestis kuulutatud muusika-aastaks. Seda sooviga tõsta Eesti mitmekülgne muusikaelu tähelepanu keskpunkti, tutvustada muusika loojaid ja esitajaid, innustada muusikahuvi, suurendada muusika rolli Eesti inimeste elus. Seoses sellega kuulutas Jõgeva Maakonna Keskraamatukogu lasteosakond välja muusika-aasta maakondliku jutuvõistluse "Minu muusika". Osalema olid oodatud põhikooliealised õpilased. Võistlusest võttis osa ka meie raamatukogu hea lugeja Laura Ikmelt. Laura õpib Jõgeva Põhikooli 9d klassis. Ta on mitmekülgsete huvidega tubli ja hakkaja koolitüdruk. 1. oktoobril, muusikapäeval toimunud lõpuüritusel Põltsamaal, oli parimate autasustatute hulgas ka Laura Ikmelti kirjatöö.

 
 
 
 
 
Laura Ikmelt auhinnaraamatuga
 
 
Loe lisaks: Vooremaa, 8. oktoober 2015, nr 115
Toomas Reinpõld "Lapsed vormisid mõtted muusikast kirjasõnasse".
 
Katkend Laura Ikmelti võistlustööst:
Muusika on inimesi läbi ajaloo ühendanud ja sidunud. Muusika valik aitab inimesel mõista inimest, aitab leida ühised keeled ja hoiab ning kallistab hinge. Ma arvan, et elu kõlarid on muusika.
Looduse muusika meenutab elu ilu igal hommikul ja õhtul silmi sulgedes saadab sind unne. Minu jaoks on muusika vabaduse ja armastuse nägu.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar