Nii lehekuuks, õiekuuks, kui ka toomekuuks nimetati maid just looduses toimuva järgi - puud läksid sel ajal lehte, peenrad ja metsaservad olid lilli täis ning toomepuud ehk toomingad õide puhkenud. Külvikuuks kutsuti maid, sest siis oli õige aeg ära teha kõik külvitööd - seemned peenardesse ja põllule mulda puistata. (Raamatust: Eve Hele Sits "Mooni talurahva tähtpäevik")
Metsamoori kevadine umbrohusalat
Peenesta kaussi: nurmenukulehti, noori naadilehti, noori võilillelehti, vesiheina, melissi ja piparmünti, põdrakanepi noori võrseid, värsket kurki.
Pane peale pisut õli, sidrunimahla, suhkrut ja jodeeritud soola. Sega ning söö nautides.
Raamatust: "Metsamoori pereretk. Retked looduses". Koostanud Irje Karjus
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar