Aadress: Kooli tee 7, Vägari küla, Põltsamaa vald 48222 Jõgevamaa.
Raamatukoguhoidja Marje Pagi.
Telefon: +372 5350 6125, e-post: Marje.Pagi@poltsamaark.ee
Avatud: ETN 10-18, KRLP suletud.
Raamatukogus on WIFI.




pilt

pilt

teisipäev, 11. juuni 2019

Eesti laulu ja tantsu juubeliaasta

Laulupidu 
Jaak Kõlar

Täna on pidu suurem kui rahvas,
rahvas suurem kui meri,
meri suurem kui maailm,
maailm suurem kui kõiksus,
aga kõigist suurim on laul.

XXVII laulu- ja XX tantsupeol tähistab Eesti  kaht suurt juubelit - 2019. aastal möödub laulupeo sünnist 150 aastat ning 85-aastane tantsupidu toimub kahekümnendat korda. Peo nimi ja juhtmõte on "Minu arm".
Need Lydia Koidula sulest päritud sõnad puudutavad meid kõiki - igaühte isiklikult, natuke ühtmoodi ja samas ka pisut erinevalt. Need sõnad on hümn isamaa-armastusele, mis on rahvast rasketel aegadel ühendanud ja headel aegadel rõõmustanud.
Nii nagu meile on kallid meie emad ja isad, on meile kallid ka meie isamaa ja emakeel. Eesti laulupidu on sündinud armastusest meie maa ja keele vastu. Selle armastuse läbi sai maarahvast eesti rahvas ja rahvast Eesti riik. Pühitsedes laulupidu pühitseme me oma emakeelt ja isamaad, et võiksime neid pärandada lastele ja kesta igaviku tuultes igavesti.
XXVII laulu- ja XX tantsupidu "Minu arm" toimub Tallinna Lauluväljakul ja Kalevi staadionil neljapäevast pühapäevani, 4.-7. juulil 2019. aastal.

Allikashttps://2019.laulupidu.ee/uudiskirjad/1-uudiskiri/xxvii-laulu-ja-xx-tantsupidu-minu-arm/



Rahvarõivas oli meie esivanematele selleks väheseks varaks, mida võidi tõeliselt omaks pidada. Meie esiemad püüdsid valmistada võimalikult kauneid rõivaid, siin sai naine avaldada kogu oma iluarmastust. Rahvarõival polnud täita ainult praktiline ülesanne,. ta oli tihedalt seotud elu pühapäevapoolega; niisiis võime laulupidudel, täie õiguse ja uhkustundega kanda esivanemate riiete eeskujul valmistatud rõivaid.
Allikas: "1869-1969 juubelilaulupeo juht"

Siinkohal tänusõnad Vaikele, kelle kaudu jõudsid meie näitusele kaunid rahvarõivad.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar