Aadress: Kooli tee 7, Vägari küla, Põltsamaa vald 48222 Jõgevamaa.
Raamatukoguhoidja Marje Pagi.
Telefon: +372 5350 6125, e-post: Marje.Pagi@poltsamaark.ee
Avatud: ETN 10-18, KRLP suletud.
Raamatukogus on WIFI.




pilt

pilt

neljapäev, 11. aprill 2024

Lisandus kaks uut raamatut

KAS MINEVIKUSALADUSED…
… jäävad ette tulevikule, mida ta on alati igatsenud?

Uurija Wyatt Townsendi külgetõmme mõjub Rosa Galvezele sama võimsalt nagu kuu ookeani tõusudele ja mõõnadele. Minevikukogemused ei lase Rosal aga tunnete põhjal tegutseda. Kui Wyattist ja tema võluvast pojast saavad Põldmarjamaja uusimad üürnikud, hakkab Rosa otsusekindlus murenema. Tasapisi saab tema üksildasest elust päikeseline perekondlik seiklus, kuni tumedad saladused ähvardavad nagu suvine torm kõik hävitada.


Raamatus kasvab ja areneb Lasnamäe koos autoriga 1 990ndate algusest tänapäeva välja. Siit leiad sa kinnituse veendumusele, et Lasnamäe on tõepoolest üks jube kant, või hoopis imetled, kui palju võib siit leida ilu.
100 000 inimest on pressitud ühesugustesse paneelmajadesse. Võiks arvata, et see ümbrus nüristab mõistuse, neljast küljest kõrguvad üheksakorruselised hooned rusuvad hinge, magala tapab individuaalsuse. Siin joostakse elu eest hulkuvate koerte ja kaklushimuliste poiste eest, võtmed surutud peopessa, südamelöögid kõrvades kajamas. Öösiti kostavad siin karjed ja püssipaugud, kuskil ehitab Pae tänava pommimees järjekordset pommi.
Tõde on aga selles, et armastava kodu saab rajada ka üheksanda korruse pisikesse kahetoalisse korterisse. Üles võib kasvada ka katustel joostes, ehitusprahis mängides, põlevatel tühermaadel hängides.
Raamatu autor on elanud kolmel mandril ja seitsmes riigis. Kodutunne tekib tal siiski vaid ühes kohas – Lasnamäel.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar