Helvel oli võimalus osa saada augustikuus Tartus Arengutee klubis toimunud Katrini ja Vicky loengust teemal india rahvaravi. Seal kuuldust rääkis ta ka meile. Koopia loengust jäi meie raamatukokku, et saaksime sellega põhjalikumalt tutvuda. Huviga uurisime kaasa võetud Katrin Aedma raamatut " Saleduse Saladused hõivatud inimesele".
Palusin kõigil osalejatel kaasa võtta enda valmistatud koduseid hoidiseid. Nendest jäi raamatukokku näitus "Sügiserõõm", mida huvilised saavad uudistama tulla 3. oktoobrini.
Sügiserõõm
Jaanus Vaiksoo
Ongi möödas ilus suvi, lõppenud on puhkus.
Ümberringi aedades puhas rõõm ja uhkus:
õunad, pirnid, kõrvitsad, tomatid ja kurgid,
riiulitel pikas reas marjamoosipurgid.
Pihlakad on punased ja punased on peedid.
Aeg on välja otsida kummikud ja keebid,
minna läbi lompide ning vihmamärja rohu.
Mõni juba aevastab ja mõnel ongi nohu.
Aga see on tühiasi - korraks nuusata!
Varsti sajab laia lund ja ainult suusata!
Porgandi, õuna, värske kurgi, paprika, varsselleri toorsalat
Virsiku tarretis
Toidulaual leidus veel salatiteid koostiainetega:
/Aeduba, porgand, paprika (kollane ja punane), valge rõigas (võib ka must rõigas või redis), petersell, majonees./
/Juust, mugulsibul, spinat, till, hapukoor, majonees/
Hautatud köögivili riisiga:
Praetud sink, sibul. Lisatud porgand, tomat, kurk, kabatšokk, sidrunpipar, sool, till. Peale klaasitäis keetmata riisi ja klaas vett. (vett vastavalt vajadusele lisada)
Moosid:
/Astelpaju, ebaküdoonia, kabatšokk/
/Virsiku, õuna/
Muredad kaerahelbe pätsid:
200 g margariini, 200 g suhkrut, 400 g kaerahelbeid, vanilje või sidruni koor, 1 tl soodat, 1 spl hapukoort, 2 muna.
Kaerahelbed ja suhkur praadida poole koguse margariiniga. Lisada kõik teised ained. Tunniks jahedasse seisma ja siis küpsetada.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar