Aadress: Kooli tee 7, Vägari küla, Põltsamaa vald 48222 Jõgevamaa.
Raamatukoguhoidja Marje Pagi.
Telefon: +372 5350 6125, e-post: Marje.Pagi@poltsamaark.ee
Avatud: ETN 10-18, KRLP suletud.
Raamatukogus on WIFI.




pilt

pilt

reede, 21. veebruar 2020

Käsitöönäitus "Me ise ilutegijad"

Alates 20. veebruarist saab Aidu raamatukogus vaadata Mittetulundusühing (MTÜ) Vägari külakeskuse õpitubades valminud kangastelgedel kootud põrandavaipade näitust "Me ise ilutegijad".

Kudumises osalenud Diana Tuul: "Kes seda ilu ikka teeb, kui mitte ise. Ja noh, kui pole tükk aega midagi nokitsenud, siis hakkavad näpud rahutult siblima, eks see esiemade veri lööb välja.
See kudumine telgede taga...see on justkui meditatsioon...aeg ja ruum su ümber taanduvad ja aju teeb restardi...
Aga et kõik algusest peale ära rääkida, pean ma alustama sellest, et meil on Vägaris MTÜ ja MTÜ ruumides on üleval kahed kangasteljed. Ikka selleks, et kanged Eesti naised saaks esiemade oskuseid au sees hoida. Lisaks on meil superhea õpetaja, Kersti Pook, kes praegu on tuntud eelkõige just selle kaudu, et tema on see julge ja nobe käsitöömeister, kes koob Põltsamaa Niguliste kirikule uut hiigelsuurt põrandavaipa.
Juba hea mitu talve on huvilistel olnud võimalus õpetaja Kersti abil oma kangakudumise teadmisi ja oskusi täiendada. Nii sai sellelgi talvel mõlematele telgedele üles uued lõimed ja kudumine läks lahti. Seekord osalesid kudumises Agnes Rääk, Valve Plink, Merike Sumla, Anu Seer,
 Krista Koster ja Diana Tuul. Kogu meie kangastelgedel harjutamine ja mediteerimine ongi nüüd näha teile siin, Aidu raamatukogus...
                                                            Toredat näituseelamust!"

Näitus jääb avatuks 19. märtsini.

   

                                                 

                                     

                                               



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar