Aadress: Kooli tee 7, Vägari küla, Põltsamaa vald 48222 Jõgevamaa.
Raamatukoguhoidja Marje Pagi.
Telefon: +372 5350 6125, e-post: Marje.Pagi@poltsamaark.ee
Avatud: ETN 10-18, KRLP suletud.
Raamatukogus on WIFI.




pilt

pilt

esmaspäev, 29. august 2022

Augustikuus veel uusi raamatuid!

 

Tõnu Kilgas oli mees, kes kandis alati välja fraki ja viimseni lihvitud soengu koos hästi valitud parfüümiga. Ta oli mees, kes võis niita vikatiga päikese kuumuses muru, praadida kruustangide vahele keeratud triikraual muna, parandada katust ja keeta moosi. Ta oli mees, kes kõndis omapäi, kuid kes janunes armastuse järele. Mees, kelle hinge sügavamad kihid on seni jäänud enamusele varjatuks. Ta oli oma aja mänguline, ent kirgas fenomen, kes oli armastusväärne, vastuoluline, hirmuäratav, kirglik, kättesaamatu ja jääv. See on lugu mehest, kelle süda kuulus jäägitult vaid teatrile ja muusikale.
See raamat räägib nüanssiderohke loo minu isast, Tõnu Kilgasest. Loo, nagu mina seda mäletan ja tean, ausalt, ülistamata ja ilustamata. See raamat on südamlik ja värvikas ülevaade ühest humoorikast ja tembutavast poisiklutist, noorest kirglikust muusikust ja artistist, romantilisest, töökast ja andekast mehest ning tema edust ja eksimustest. Tõnu Kilgas kui sümbol Eesti teatrimaastikul on vaid üks pisike osa tema märkimisväärsest ja säravast elust, tema panusest Eesti teatriellu ja sellest, mida ta inimestele tähendas.

Ellen Kilgas




Lastele vanuses 3–6

Väike kitsetall on numbrid selgeks õppinud ja asub loendama loomi, keda oma teel kohtab. Numbrite lugemine tekitab omajagu tülinat ja segadust, kuid siis juhtub midagi, mis kõik loomad ohtu seab. Peagi selgub, et numbrite tundmisest võib ka kasu olla.


Laur lebab voodis ega suuda kuidagi magama jääda. Peas tiirlevad aina paha tuju mõtted. Nii küll uni ei tule. Ema soovitab poisil häid mõtteid mõelda ja Laur teeb proovi. Selgub, et kahte mõtet ühtaegu mõelda ei saa. Head mõtted teevad tuju jälle heaks ning rahulikud mõtted toovad ka une. See on huvitav mäng nende mõtetega. Natuke nagu võlumine.


Seitsmeaastane Marten ja kolmeaastane Mihkel on vennad. Parajad väänikud, kelle päevad mööduvad mängides ja kakeldes nagu vendadel ikka. Nad käivad loomaaias, hambaarsti juures, kalal, matkal ja maasikal, peavad naisevõtuplaane ja reisivad Rootsi. Raamat on illustreeritud Heiki Ernitsa vaimukate piltidega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar