Aadress: Kooli tee 7, Vägari küla, Põltsamaa vald 48222 Jõgevamaa.
Raamatukoguhoidja Marje Pagi.
Telefon: +372 5350 6125, e-post: Marje.Pagi@poltsamaark.ee
Avatud: ETN 10-18, KRLP suletud.
Raamatukogus on WIFI.




pilt

pilt

neljapäev, 9. veebruar 2023

Uut lugemist!

 


Meeri, Helle, proua Liia ja Viive on erinevate iseloomude, harjumuste ja oma väikeste kiiksudega hilises keskeas naised, keda seob kauaaegne sõprus.

„Miks sa tahad mu elu nii keeruliseks teha? Mul on hea rahulik olemine. Vahel käime kohvikus juttu ajamas ja … Mis sulle ometi sisse on läinud?“ tundis Meeri ärritust kasvamas.
„Kas sa ei saa siis aru, et nii sa oledki vana ja liiga rahulik? Vaja on ennast üles raputada! Elu on antud üks kord! Kas sa pead tõesti koos oma vanamehega kopitama? Nii loll ei saa ju olla!“ Helle hääletoon tõusis ja muutus kiledaks.

Selle vastu ei vaidle neist keegi, et elu on elamiseks. Aga selle osas, kuidas seda elu elada, lähevad sõbrannade arvamused lahku: Meerile meeldiks tagasihoidlikult ja vaikselt, Hellele kärtsu ja mürtsuga, proua Liia on lihtsalt ettearvamatu.

Erinevad iseloomud ja kõvad karakterid muudavad sõbrannade lustilised seiklused puhuti isegi tragikoomilisteks, kuid prouade värvikate natuuride ja elu jooksul kinnistunud käitumismustrite kaudu jõutakse nende sügavamate hingesoppideni, kust võib leida nii romantikat, draamat, nostalgiat kui ka igatsust armastuse järele.



Kunstnik Abigail Carey on alati unistanud elust maal ja kui Winfield Hall pannakse oksjonil müüki, ihkab ta iga hinna eest selle oma koduks teha. Ainus probleem on selles, et ärimees Edward Townsendil on täpselt sama plaan.

Winfield, mis asub Sussexi kriidikõrgustikul kõrge künka otsas, on imeline maja, aga pole juba pikemat aega kellegi kodu olnud ja maja endise hiilguse taastamine eeldab tohutut tööd. Selleks kulub palju aega ja raha, nii et Edward ja Abi otsustavad riskida ja maja omavahel ära jagada, nii et kumbki elab oma tiivas.

Aga kas need kaks võõrast inimest jõuavad kokkuleppele visioonis, mis rahuldab mõlemaid? Ja kas vaba hing Abi jõuab kunagi nii kaugele, et panna reserveeritud Edward paljastama saladust, mida ta on nii kaua varjanud?


Raamat jutustab loo oma maja otsivast hiirest ja kuidas ta sattus koos sõrmkindaga kass Kriba koju.
Raamatus on kasutatud rohkesti värvide nimetusi ja mitte tavalisi vaid taevasinine, rohekaskuldne jne. Eesmärgiks, et ka laps otsiks selliseid värve loodusest või proovib ise neid segada. Raamatu tekstis on palju ruumimõisteid nagu ette, taha, vahele, mille järgi saab koos lastega neid õppida.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar