Aadress: Kooli tee 7, Vägari küla, Põltsamaa vald 48222 Jõgevamaa.
Raamatukoguhoidja Marje Pagi.
Telefon: +372 5350 6125, e-post: Marje.Pagi@poltsamaark.ee
Avatud: ETN 10-18, KRLP suletud.
Raamatukogus on WIFI.




pilt

pilt

esmaspäev, 5. veebruar 2024

Uued raamatud


Kaheksa eneseusku sisendavat lugu.

Leo käib veel lasteaias, aga on juba suur ja tubli ning õpib iga päev midagi uut. Tema tegemistest raamat räägibki.
Päevad on täis põnevat saginat. Aga mõnikord ei lähe asjad päris nii nagu plaanitud ja vahel on üksi lihtsalt igav olla. Siis on vaja kannatlikkust, et õiget aega oodata, ja värsket mõtlemist, et igavusest võitu saada. Vahel tuleb ette keerulisi olukordi, mis nõuavad julgust ja pealehakkamist. Hirmust ülesaamiseks tuleb sellele vastu astuda, et uutest kogemustest jõudu juurde saada.



„Universumi kingitus” on Neti Abramsi lugu tema enda silmade läbi. Neti Abramas sünnib siia ilma üsna eaka abielupaari ainsa lapsena. Heal majanduslikul järjel vanemad hellitavad tütart igati. Ta on oma isa ja ema silmatera. Kuigi elu algus on paljutõotav, lõpeb Neti lapsepõlv ja ilus elu ootamatult ning valusalt. Noor naine kukub vaimselt kokku. Neti leiab abi ja lohutust tema ellu ilmunud noorelt mehelt. Paari aasta pärast nad abielluvad. Peagi varjutab noorte abieluõnne tõdemus, et Neti ei saa lapsi, mille kohta noorik ise irooniliselt nendib, et ta on aher. Tema murele ei leita lahendust ja perre võetakse kasulaps. Seoses sellega tekivad uued probleemid.

Alles aastaid hiljem leiab Neti hingerahu ja lepib saatusega. Aga seda õnne pole kauaks. Naist tabab järjekordne jalustrabav hoop. Ta ei ole sellest veel toibunud, kui juhtub midagi eriti kohutavat. Neti on väga raske valiku ees: kas andestada ja aidata, ulatada palutud abikäsi, või pöörata selg inimestele, kes põhjustasid talle eelnevalt kannatusi. Ootamatult saab Neti abi sealt, kust ta ei oleks osanud oodata ega loota.



ÕPPIDES UUESTI ARMASTAMA

Wade Daltonil on halb päev. Tema viieaastane poeg on kogemata köögi põlema süüdanud, tütar on pahur nagu alati ja noorem poeg pole veel süüa saanud. Wadeʼi ema – tuntud ka kui lapsehoidja – on salaja põgenenud, et abielluda petisest kallimaga. Kas asi saab veel hullemaks minna?

Selgub, et saab, kui mehe ukse taha ilmub eespool mainitud petise ärritavalt ilus tütar, kes pilgutab oma hirvesilmi ja on nõus senikaua Wadeʼi lapsi hoidma, kuni vastabiellunud tagasi jõuavad. Kas ta saab naist enda katuse alla elama usaldada? Kas ta saab naisega ühe katuse all elades ennast usaldada?


Põldmarjamaja naised on tagasi!

Tagasitulek Cannon Beachi ja elamine Põldmarjamajas, kus heade asjade juhtumine näib olevat ette määratud, on toonud Melissa Fieldingile ja tema noorele tütrele suurt rõõmu. Ehk ei ole see juhus, et üksikema „põrkab kokku“ Eli Sandersoniga ja avastab, et kena arst on samuti äsja linna naasnud. Endine sõjaväearst on vägagi veetlev, aga endisest märksa reserveeritum. Kas nüüd on käes aeg minevikuvarjud kõrvale heita?


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar