Aadress: Kooli tee 7, Vägari küla, Põltsamaa vald 48222 Jõgevamaa.
Raamatukoguhoidja Marje Pagi.
Telefon: +372 5350 6125, e-post: Marje.Pagi@poltsamaark.ee
Avatud: ETN 10-18, KRLP suletud.
Raamatukogus on WIFI.




pilt

pilt

esmaspäev, 20. märts 2023

Nukunäitus

 20. märtsist on Aidu raamatukogus avatud uus näitus. Aitäh Gerly Orumaa-Sellakule, kes oma imelise nukukogu ja mängukarud meie raamatukogu külastajatele vaadata tõi.

Nukke on näitusel kokku 18, vanim neist aastast 1800. Valmistatud on nukud Hiina portselanist, puidust ja paberimassist. Silmad on klaasist puhutud.

Gerly huvi vanaaegsete nukkude vastu sai alguse pisikesest nukust, mille vanaema leidis aiamaad kaevates. Gerly oli siis 5. aastane. Vanaema käest kuulis ta, millised mänguasjad ja nukud tema noorusajal välja nägid.

Hobi ise nukke koguma hakata algas neli aastat tagasi - aastal 2019 - tänu internetimaailmale. Ostetud on need eBay keskkonnast: Eestist, Rootsist, Taanist, Prantsusmaalt ja Hispaaniast. Nukumeistrid pärinevad Poolast, Prantsusmaalt ja Saksamaalt.

Kuna nukud on vanad, vajavad need teinekord ka taastamist. Selle tööga saab suur nukusõber ise hakkama.  Pilku püüavad näitusel ka üks nukudiivan ja kaks nukukäru. Lisaks nukkudele on välja pandud ka viis mängukaru, vanim neist aastast 1900. Karud on kõik pärit Eestist. Neljapäeval, 16. märtsil, käis Gerly ise raamatukogus näitust üles seadmas.

Kellel aga huvi ka nukuraamatute vastu, kus muuhulgas saab tutvuda nukkude pika ajalooga või on kellelgi soov ise nukke, nukuriideid, karusid meisterdama hakata, tasub heita pilk ka raamatukoguhoidja Marje koostatud raamatunäitusele.

Näitus jääb avatuks 20. aprillini.

Olete oodatud imelise nukumaailmaga tutvuma!







                                                                        






                        

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar