Aadress: Kooli tee 7, Vägari küla, Põltsamaa vald 48222 Jõgevamaa.
Raamatukoguhoidja Marje Pagi.
Telefon: +372 5350 6125, e-post: Marje.Pagi@poltsamaark.ee
Avatud: ETN 10-18, KRLP suletud.
Raamatukogus on WIFI.




pilt

pilt

neljapäev, 30. märts 2023

Uued raamatud

 

Sillel on ilus kodu ontlikus linnaosas, aga oma vastsündinud beebiga sõidab ta otse haiglast elama päranduseks saadud nigelasse korterisse Urruaugus. Maja kutsutakse Tondilossiks ja selle elanikke on elu üksjagu räsinud. Õhtuti vaatab majarahvas koos harivat, kuid labase formaadiga telemängu „Tark mees taskus” ja Sillet paelub nende omavaheline sümbioos. Alkohoolikutest vanurid Peeter ja Anna jagavad sotsiaalkorterit ja on omamoodi vanemateks Viikale ja Andule, kes pidid juba teismeas üksi elamisega toime tulema.

Kõigi Tondilossi asukate lood avanevad ja Sille leiab sugulashinge, kelle aitamine leevendab oma südamevalu.
Autor võtab raamatu mõtte kokku nii: „Kahjustav armastus on nagu halb harjumus, millest tuleb vabaneda.“



Pearl Flowers elab Prantsusmaal keset metsa. Tema elu voolab kindla rutiini järgi ja ootamatustele pole seal kohta. Pearl on teinud kõik selleks, et mitte mõelda minevikus aset leidnule, ja tema abikaasa on vankumatu turvamehena valmis naist kaitsma kogu maailma kurja eest. Kuid ootamatu telefonikõne paljastab pealtnäha stabiilses pealispinnas mõra.

Pearli kunagi hüljanud isa on surnud ja jätnud tütrele pärandi. Selle saab Pearl aga kätte ainult siis, kui tuleb isa matustele ja kohtub taas nendega, kellega kohtumist ta on kaua vältinud. Isa pärandiks osutuvad aastakümnete jooksul salaja kirjutatud päevikud. See, isa viimane kingitus tütrele, paneb Pearli kahtlema kõiges, mida ta seni arvas teadvat. Minevikuradadele suundumine on ränk. Naine peab silmitsi seisma kunagiste traagiliste sündmuste ja oma süngeima saladusega; valuga, mille ta oli kindlalt alla surunud ning tunnetega, mida ta pole endal kunagi tunda lubanud.

Naine, kes ärkas ellu“ on emotsionaalne, soe ja paeluv romaan. Lehekülg lehekülje järel hoogu kogudes haarab see lugeja endasse ega lase teda lahti enne, kui kõik niidiotsad sõlmitud saavad.



Naasmine koju Chesapeake´i saarele ja elu muutev avastus

Kui Ryan Hastings esimest korda Teaberry saarele saabus, oli ta pahur teismeline, kellele see oli viimane võimalus. Nüüd naaseb ta tunnustatud teadlasena, külastades oma lesestunud kasuema. Aga üks asi pole muutunud – Ryani tunded naabritüdruku vastu, keda ta armastas… ja kelle maha jättis. Mellie Andersonil on nüüd poeg ja hea elu, mille jagamiseks Ryan on enda arvates liiga rikutud. Ent ta teab, et saab aidata Alfiet, keda tema uues koolis kiusatakse.

Mellie on tänulik, et tema andekas poeg saab lisatuge, kuigi suhtub kahtlevalt sellesse, kellelt see tuleb. Ryanil pole aimugi, et ta on Alfie isa. Kui tõsised olid Mellie põhjused, et ta Ryanile seda ei öelnud? Kas mees suudab tema salatsemist mõista? Aga selles kokkuhoidvas saare kogukonnas on sõprus ja andestus alati olemas ning igavene armastus võib oodata isegi naabermajas.

New York Timesi menuautor Robyn Carr naaseb armastatud Neitsijõe väikelinna oma värskeima looga uutest algustest, uutest sõpradest ja jõuluimedest.

Kaylee Sloani kodu Lõuna-Californias on täis imelisi mälestusi naisest, kes ta üles kasvatas. Ent mälestused suurendavad tema kaotusvalu ema hiljutise surma pärast. Eduka kirjanikuna lootis ta töösse sukelduda, kuid terendava tähtaja eel tabab teda kohutav loomekriis.

Olles otsustanud takistuste eest põgeneda ja pühadehooaega vältida, üürib Kaylee Neitsijõel mägimajakese. Ta teab, et üksiolek soosib kirjatööd, ning tunnebki läbi mägede ja majesteetlike sekvoiametsade põhja poole sõites kohe inspiratsioonipuhangut. Kuni jõuab maja juurde, mis põleb leekides. Muserdatuna suundub ta Jacki baari järgmist sammu kaaluma. Kohalik joogikoht on linna süda ja vaevalt on Kaylee üle läve astunud, kui teda tervitavad üllatavalt soojad inimesed, kes on valmis sõbrale – või võhivõõrale – hädas appi tõttama.

Kaylee maailm avardub viisidel, mida ta varem võimalikuks ei pidanud. Ja kui ta päästab kassipoja ning seejärel koera koos kutsikate pesakonnaga, avaneb tema süda abi vajavatele loomadele. Tema teele satub ka koerte treenija, kes teab täpselt, kuidas teda aidata. Pühade lähenedes asendub Kaylee hirm imetlusega. Sest jõulude veetmiseks pole Neitsijõest paremat paika.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar