Aadress: Kooli tee 7, Vägari küla, Põltsamaa vald 48222 Jõgevamaa.
Raamatukoguhoidja Marje Pagi.
Telefon: +372 5350 6125, e-post: Marje.Pagi@poltsamaark.ee
Avatud: ETN 10-18, KRLP suletud.
Raamatukogus on WIFI.




pilt

pilt

neljapäev, 2. märts 2023

Uut lugemist märtsikuus!

 


Owen Matthewsi „Häving“ on vapustav uurimus Vene-Ukraina sõjast ja selle tagamaadest, ulatudes Kremli koridoridest kuni Mariupoli kaevikuteni.
Venemaa kallaletung Ukrainale on kõige tõsisem geopoliitiline kriis pärast Teist maailmasõda, kuid ometigi ümbritseb selle põhjuseid siiani salapära.
Miks muutus seni hoolikalt kalkuleerinud ja enda võimalusi täpselt hinnanud Vladimir Putin ühtäkki hoolimatuks mänguriks, kes seadis ohtu mitte ainult oma režiimi, vaid kogu Venemaa?
Tuginedes enam kui 25-aastasele korrespondenditöö kogemusele Moskvas, samuti oma perekondlikele sidemetele Venemaa ja Ukrainaga, viib ajakirjanik Owen Matthews meid Vene-Ukraina vastasseisu ajalooliste juurte kaudu pandeemiaaegsesse Covidi mulli, mille eraldatuses Putin kallaletungi kavandas, kartes paranoiliselt Lääne salasepitsusi, ja liigub sealt edasi ootamatult sõjakangelaseks saanud Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenskõi tagatuppa, tema lähimate võitluskaaslaste juurde.
Kasutades Putini endiste ja praeguste lähikondsete selgitusi, vangi langenud Vene sõdurite tunnistusi ja kohalike elanike meenutusi, kirjeldab Owen Matthews mitte ainult sõja põhjuseid, vaid ka sõda ennast.
„Häving“ on panoraamne ja autoriteetne ülevaade konfliktist, mis raputas hingepõhjani kogu Euroopat.


Teda kutsutakse Hävingu hertsogiks.
Kartmatu müürilille jaoks on ta lihtsalt naabermaja elukas.

Rikas ja halastamatu Gabriel Duke kiskus end agulimülkast kõrgseltskonna tippu – ja nüüd tahab ta kätte maksta.

Kirglik ja lojaalne leedi Penelope Campion ei ole kohanud veel ühtki hüljatud või vigastatud elusolendit, keda ta oma koju ja südamesse ei võtaks.

Kui tema heidutav – ja ahvatlev – uus naaber nõuab, et ta päästetud loomad minema viiks, esitab Penny mehele väljakutse. Tema loobub oma kallitest hoolealustest, kui mees leiab neile armastavad kodud.

Gabriel võtab väljakutse vastu, kuigi ei oska eristada armastavat kodu töömajast, olles võlutud häbelikust ilusast vallalisest naisest, kes ei tee tema vastupunnimisest väljagi. Aga nüüd on naine võtnud südameasjaks tema päästmise...

Siis mitte, kui Gabriel naise maine enne rikkuda jõuab.


Just sellist luuleraamatut lapsed vajavad! Lõbusad, hästi vahvad, lüürilised ja väikese õpetliku sisuga luuletused lastele. Siit leiab luulerõõmu nii lasteaia- kui ka koolilaps, õpetaja ja lapsevanem. Raamatus on 11 luuletust, mis haaravad lugejat juba esimeste ridadega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar