Aadress: Kooli tee 7, Vägari küla, Põltsamaa vald 48222 Jõgevamaa.
Raamatukoguhoidja Marje Pagi.
Telefon: +372 5350 6125, e-post: Marje.Pagi@poltsamaark.ee
Avatud: ETN 10-18, KRLP suletud.
Raamatukogus on WIFI.




pilt

pilt

esmaspäev, 3. aprill 2023

Kaks nädalat Jeruusalemmas

 30. märtsi toiduklubis kuuldud reisimuljed olid seekord erinevad tavapärasest reisist, sest tegemist oli õpetajate koolitusreisiga.

Eestis on ajalooõpetajatel iga kahe aasta järel võimalus Jeruusalemmas Holokausti keskuses koolitusel käia. Holokaustiks nimetavad juudid oma rahva hävitamist Teise maailmasõja ajal.

Nüüdseks pensionipõlve pidav kauaaegne õpetaja Krista Koster meenutas aegu 15 aastat tagasi, kui tal oli võimalus 28. juunist -11. juulini 2008 olla nende kahekümne Eesti õpetaja seas, kes sellel koolitusel osalesid. Koolitus sai teoks Ajalooõpetajate Seltsi kaudu. Lisaks loengutele osaleti ka rahvusvahelisel holokausti-teemalisel konverentsil. Loengutest vabal ajal vaadati filme, külastati muuseumi ja tutvuti Jeruusalemma linna vaatamisväärsustega. Ühel laupäeval (juutide vaba päev) külastati Masada kindlust ja käidi Surnumere ääres. Räägiti ka juudi rahva kommetest ja tähtpäevadest.

Krista põhjalikku ja põnevat juttu ilmestasid mitmesugused raamatud ja slaidiprogramm. Huvi pakkusid kuulajaile ka meened, mis iseloomustasid seda paikkonda, kus koolitus toimus.

Aitäh Kristale!

27. jaanuaril tähistatakse Eestis holokausti ohvrite mälestuspäeva.



Krista Koster

































Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar