Aadress: Kooli tee 7, Vägari küla, Põltsamaa vald 48222 Jõgevamaa.
Raamatukoguhoidja Marje Pagi.
Telefon: +372 5350 6125, e-post: Marje.Pagi@poltsamaark.ee
Avatud: ETN 10-18, KRLP suletud.
Raamatukogus on WIFI.




pilt

pilt

neljapäev, 20. aprill 2023

Toiduklubi külalisega

 Teisipäeval, 18. aprillil kohtusid toiduklubis osalejad Gerly Orumaa-Sellakuga, kelle hobiks on  nukkude ja mängukarude kogumine. Aidu raamatukogus oli see juba teine kohtumine. Esimesest said osa Aidu õppekoha lasteaialapsed koos õpetajatega.  Vaata ja loe näituse ja kohtumise kohta täpsemalt blogi 20. ja 25. märtsi postitusest.

Seekord olid kuulajateks täiskasvanud huvilised - laste emad, vanaemad ja vanavanaemad. Gerlyl jagus ka seekord selgitusi iga nuku ja mängukaru kohta. Üllatav oli seegi, et kõik, mis vajalik nukkude taastamiseks, parandamiseks, õmblemiseks jne, sellega saab suur nukusõber ise hakkama. Gerly suurt kiindumust nukumaailma vastu näitab seegi, et isegi ta kõrvas olevad kõrvarõngad ja rinnas olev pross olid ingli-nuku kujuga. Kui oma põneva kogu kohta kõik räägitud, tundis külaline huvi, millised nukud kuulajate läpsepõlveaega kuulusid. Sirviti ka Gerly kaasa võetud nukuraamatuid.

Tänutäheks oma lemmikute näitusele toomise ja kohtumisele tulemise eest kingiti Gerlyle 1980-ndatest aastatest pärit välismaa nukk. (nuku vanuse oskas nukuteadja koheselt paika panna). Gerly enda kogu vanim nukk on pärit aastast 1800. Kokkuvõtvalt võib öelda:  Gerly jutust jäi kõlama mõte, et teda paelubki üldse kõik vanaaegne.

Aitäh Gerlyle ja kõigile kohalolijaile!








                                           
                                               Ühe nuku pea täiteks oli pandud 1939 aasta ajaleht









                                                               Gerly kingituseks saadud nukuga











Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar