Aadress: Kooli tee 7, Vägari küla, Põltsamaa vald 48222 Jõgevamaa.
Raamatukoguhoidja Marje Pagi.
Telefon: +372 5350 6125, e-post: Marje.Pagi@poltsamaark.ee
Avatud: ETN 10-18, KRLP suletud.
Raamatukogus on WIFI.




pilt

pilt

esmaspäev, 17. aprill 2023

Uued raamatud aprillikuus

 



Liigutav lugu mälust, saladustest ja sellest, mis tunne on päriselt ühte perekonda kuuluda.

Kui Nelli isa ütleb surivoodil midagi, mis viitab pikalt varjatud perekonnasaladusele, äratab see Nellis taas teda aastaid piinanud isoleeritustunde. Ja kui Nelli ema Annie, kelle mälu hävitab dementsus, siis omakorda krüptiliste avaldustega lagedale tuleb, suurenevad Nelli kahtlused oma perekonna mineviku suhtes veelgi.

Kolmekümne viie aasta eest paiskas terve rida läbielamisi Annie elu pea peale, sundides teda üht vapustust teise järele sügavale südamesse peitma. Tema toona langetatud otsused olid kantud armastusest, kuigi ta teadis, et keegi ei mõistaks tema tegusid iial – ja oleks veel vähem valmis neid andestama.

Nende kahe naise lugude lahti rulludes avastab Nell viimaks laastava tõe oma ema ja iseenda minevikus.

Selles kaunilt kirjutatud ja emotsionaalses loos, mis räägib identiteedist, mälust ja perekonna olemusest, uurib Hannah Beckerman, kui kaugele oleme võimelised minema, et kaitsta neid, keda armastame.

Ootamatute pööretega südamlik lugu sellest, kuidas juhuslikust kohtumisest alguse saanud armastus võib muuta täielikult kahe inimese elu. Rachel Milandrose suhted vend Keviniga muutuvad pärast isa ootamatut surma veelgi pingelisemaks, kui selgub, et Garrett Milandros on pärandanud Moon Valley perefirma üksnes adopteeritud tütrele. Matustel annab isa parim sõber Rachelile võtme, mis peaks avama seifi, kus on varjul midagi väga olulist. Uurija Chris Harris elab oma igapäevast elu, olles pühendunud politseinikust venna Michaeli kümme aastat tagasi toimunud mõrva lahendamisele. Chris ja Rachel kohtuvad juhuslikult ühel õhtul baaris. Kohtumine ei jäta kumbagi külmaks ning järgmisel hommikul otsib Rachel Chrisi üles. Samal päeval langeb naine aga vägivaldse rünnaku ohvriks. Tal õnnestub oma luksusjahiga põgeneda, kuid öösel jääb ta merel kadunuks. Juhtumit määratakse uurima Chris, kellel oma isikliku suhte tõttu Racheliga on keeruline tulla samaaegselt toime naise kadumise ja läbiviidava politseijuurdlusega. Kas Chrisil õnnestub juhtum lahendada? Kas pikka aega varjul olnud saladused tulevad lõpuks päevavalgele? Milles peitub elus kõige olulisem tõde ning kas teekond tõeni võib olla sama oluline kui lõppeesmärk ise?

Saage tuttavaks Walshide perekonnaga

Lucy – armastav ema, pühendunud abikaasa.
Ja kokkuvarisemise äärel.

Aidan – ennastsalgav isa, truu abikaasa.
Ja väga suures hädas.

Connor – kõvasti vaeva nägev poeg, ustav sõber.
Aga ei suuda eales rääkida tõtt.

Charlie elus on kõik ideaalne.
Peale kõigi nende asjade, mis on valesti.

Rohkem kui kümme aastat tagasi vahetas Charlie Trewin unise Cornwalli kaluriküla Londoni säravate tulede vastu, tõotades, et ei naase enam kunagi koju. Aga kui šokeeriv uudis isa surmast sunnib noort naist Carncarrowʼsse tagasi pöörduma, seisab ta silmitsi kõigega, mille ta enda arvates seljataha on jätnud: ema traagiline kaotus, isa kogumissõltuvus ja mõlema vanemaga seotud allasurutud emotsioonid.

Algul näib Carncarrow minevikku kinni jäänud ja samasuguse muserdava külana, kust Charlie aastaid tagasi jalga laskis. See on igav võrreldes Londoniga, kus tal on imeline elu: kindel töökoht, armastav kihlatu ja lõputu, piiritu õnn. Aga kui Charlie sorteerib isa kogutud mälestusesemeid, hakkab ta taasavastama paika, mida kunagi koduks nimetas, ja taipab, et elu Londonis polegi nii õnnelik, õnnelik, õnnelik, kui ta endale on kinnitanud.

Kui kihlatu ootamatult Carncarrowʼsse sõidab, põrkuvad Charlie kaks keerulist maailma kokku. Nii minevik kui ka olevik võistlevad, et tema tähelepanu võita. Kas Charlie sõlmib oma mälestustega viimaks rahu? Ja kas ta suudab leida viisi, kuidas olla tõeliselt õnnelik tema enda seatud tingimustel?


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar